
 

 

RACE DAY BYE-LAWS 

 

1. AUTHORITY FOR INTRODUCTION AND CITATION  

1.1.  These Bye-laws are made by the Stewards of the Jockey Club pursuant to the provisions of Article 

45 of the Articles of Association of the Club and, accordingly, are Rules of the Club. They are to be 

read in conjunction with the Memorandum and Articles of Association of the Club.  

1.2.  These Bye-laws shall be referred to as the "Race Day Bye-laws".  

2. APPLICATION OF THESE BYE-LAWS  

These Bye-laws regulate admission to and use of facilities provided at a Members' Enclosure, Cross 

Betting Centre and Public Enclosure on a Race day (all as hereinafter defined).  

3. APPLICATION OF GENERAL BYE-LAWS  

The General Bye-laws shall have application to these Bye-laws as if the same were set out herein and 

repeated seriatim.  

4. INTERPRETATION  

In these Bye-laws the following expressions shall have the following meanings:  

"Cross Betting Centre"  such of the Premises of the Club, excluding all parts of the 

racecourse at which a race meeting is taking place, designated 

by the Stewards pursuant to Bye-law 19.1 hereof for use by a 

Member, his lady or gentleman, as the case may be and his 

guest, if any, for the purposes of betting during a race 

meeting.  

"Guest Badge"  as the context may require, an On-course Guest Badge and/or 

a Cross Betting Guest Badge issued pursuant to the Badge 

Bye-laws.  

"Member"  each Member to whom a Member's Badge has been issued 

pursuant to the Badge Bye-laws and includes a Voting 

Member, as hereinafter defined, and an Owner, as here 

defined.  

"Member's Badge"  as the context may require, all or any one (1) or more of the 

category of badge issued pursuant to Bye-law 5.2 of the 

Badge Bye-laws.  

"Members' Enclosure"  the part or parts of the Premises of the Club at a racecourse to 

which these Bye-laws, from time to time in force, relate. 

"Owner"  each Member registered pursuant to the Rules of Racing as 

the owner of a horse and whether individually or in 

partnership but excludes the members of a Syndicate 

registered pursuant to the Rules of Racing. 

"Public Enclosure"  the part or parts of the Premises of the Club at a racecourse to 

which the Public Enclosure Bye-laws, from time to time in 

force, relate.  



 

 

"Race day"  the period commencing at 9 a.m. and concluding at 11.59 p.m. 

on the day on which a race meeting is programmed to take 

place.  

"Racing Season"  the period from the 1st day of July to the next following 30th 

day of June.  

"Season Badge"  the badge issued by the Club to a person other than a Member 

pursuant to the Season Badge Bye-laws.  

"Transferable Supplementary Badge" as the context may require, a Transferable Supplementary 

Badge issued pursuant to the Badge Bye-laws. 

"Voting Member"  each Voting Member of the Club and includes a Steward, an 

Honorary Voting Member (O) and an Honorary Voting 

Member (N).  

In these Race day Bye-laws references to badges, excluding Guest Badges and Transferable 

Supplementary Badges, shall be references to the badges issued pursuant to Bye-law 5.2 of the Badge Bye-

laws.  

5. RESTRICTIONS ON ADMISSION  

5.1. Persons are admitted to each Members' Enclosure and Public Enclosure up to the capacity 

established for each in the permit issued by the Commissioner for Television and Entertainment 

Licensing under Section 8 of the Public Entertainment Ordinance.  

5.2. The right to refuse admission to any person to a Members' Enclosure and/or Public Enclosure is 

reserved.  

5.3. No person under the age of EIGHTEEN will be admitted to a Members' Enclosure or Public 

Enclosure.  

6.  TELECOMMUNICATIONS EQUIPMENT  

6.1. Save as permitted by Bye-law 6.2, no person may use equipment capable of transmitting and/or 

receiving information whether audibly or visibly on the premises of the Club on a Race day. A 

person who uses such equipment that contravenes this Bye-law, at the request of a person authorised 

by the Stewards, shall leave the Premises of the Club.  

6.2. There shall be excluded from Bye-law 6.1 any portable radio data terminal authorised by the Club to 

transmit or receive Club-related data, commercially produced paging device or mobile phone, 

capable of receiving and transmitting data and any portable receiver of a size capable of being placed 

in the pocket of the carrier. Nevertheless, such portable radio receiver may only be used with an 

earphone of a design which precludes leakage of sound, and the mobile phone shall be switched to 

the silent mode at all times. If in the opinion of any person authorised by the Stewards any use of 

such device, receiver or mobile phone does not conform to this Bye-law the carrier, at the request of 

a person authorised by the Stewards, shall immediately cease to use such device, receiver or mobile 

phone and in default may be ejected from the Premises of the Club.  

6.3. Notwithstanding Bye-law 6.2, there shall be certain parts of the Premises of the Club where use of 

the devices, receivers or mobile phones referred to in Bye-law 6.2 is banned. These areas shall 

include the Jockeys Room, the Weighing Room, the Parade Ring, the Saddling Stalls, and such other 

places as the Board of Stewards may direct from time to time.  A person who contravenes this Bye-

law, at the request of a person authorised by the Stewards, shall immediately cease to use the device, 



 

 

receiver or mobile phone (as the case may be) and in default may be ejected from the Premises of the 

Club. 

6.4.  If any person is required to leave or is ejected from the Premises of the Club pursuant to Bye-law 

6.1, 6.2 or 6.3 such may be referred by the Stewards to a Disciplinary Committee that shall enquire 

into such requests to leave or ejection in accordance with the provisions of the Disciplinary 

Proceedings Bye-laws. If, in the opinion of the Disciplinary Committee, the requirement to leave or 

ejection is found to have been justified:  

6.4.1.  If the person requested to leave or ejected is a Member: he shall be liable to expulsion from    

membership of the Club or suspension of the privileges of membership of the Club in whole 

or in part of such period as the members of the Disciplinary Committee, in their absolute 

discretion, may determine; or  

6.4.2. If the person requested to leave or ejected is not a Member, the Member responsible either 

for inviting the ejected person onto the Premises of the Club or for obtaining the authority of 

the Stewards to the use by such person of the facilities of the Club shall be liable to expulsion 

from  membership of the Club or suspension of the privileges of membership of the Club in 

whole or in part for such period as the members of the Disciplinary Committee, in their 

absolute discretion, may determine.  

7. ADMISSION TO MEMBERS' ENCLOSURE OR CROSS BETTING CENTRE  

The provisions of this Bye-law 7 apply to each Member, his lady or gentleman, and each guest of a 

Member and the holder of a Season Badge.  

7.1. Admission to a Members' Enclosure or Cross Betting Centre is permitted for:  

7.1.1.  A Member, his lady or gentleman, and his guest, if any, without further admission charge. To 

obtain admission a Member must be wearing his Member's Badge, his lady or gentleman the 

appropriate Transferable Supplementary Badge and his guest the appropriate Guest Badge;  

7.1.2. The holder of a Season Badge without further admission charge. To obtain admission the 

holder of a Season Badge must be wearing his Season Badge.  

7.2. Each person who has obtained admission to a Members' Enclosure or Cross Betting Centre must 

wear and display prominently at all times the badge used to obtain admission and is obliged to permit 

that badge to be inspected by an Official on demand.  

7.3. Admission to a Members' Enclosure or Cross Betting Centre must be through the entrance 

designated for use by a Member or Member's guest.  

7.4. Each person in a Members' Enclosure or Cross Betting Centre is obliged to observe all applicable 

Rules of the Club whilst on those of the Premises of the Club on a Race day. Each Member whose 

lady or gentleman, as the case may be, and guest who is permitted to use or is invited into a 

Members' Enclosure or Cross Betting Centre is required to advise such persons as to the applicable 

Rules of the Club.  

8. EXPULSION FROM A MEMBERS' ENCLOSURE OR CROSS BETTING CENTRE  

8.1. If, in the opinion of a Steward, the Chief Executive or an Official, a Member or a person using a 

Transferable Supplementary Badge or a Guest Badge in or on a Members' Enclosure or Cross 

Betting Centre has or is failing to comply with any of the applicable Rules of the Club or has or is 

causing any noise, uproar or disturbance or has or is conducting himself in an ungentlemanly or 

improper manner or has or is acting in any other way in a manner detrimental to the interests of the 

Club, such person may be requested forthwith to leave the Premises of the Club by a Steward, the 

Chief Executive or the Official and if such person refuses to do so such person may be removed from 

the Premises of the Club by order of a Steward, the Chief Executive or an Official. The Steward, the 



 

 

Chief Executive or the Official concerned shall report the incident to the Stewards as soon as 

possible and disciplinary proceedings may be instituted against the Member who or whose lady, 

gentleman or guest, as the case may be, has been ejected as aforesaid.  

8.2. Any person requested to leave or removed from a Members' Enclosure or Cross Betting Centre 

pursuant to Bye-law 8.1 hereof must surrender to an Official the Member's Badge, Transferable 

Supplementary Badge or Guest Badge being worn by him and will be issued with a receipt on a 

duplicate whereof, in the presence of the said Official, he must provide a specimen of his signature.  

8.3. The provisions of Bye-law 8.1 and 8.2 shall have application to the holder of a Season Badge.  

9. ADMISSION TO A PUBLIC ENCLOSURE  

9.1. Admission to a Public Enclosure both at the racecourse at which a race meeting is taking place on a 

Race day and at a racecourse at which cross betting is taking place is regulated by the Public 

Enclosure Bye-laws.  

9.2. No person may enter or leave a Public Enclosure via a Members' Enclosure.  

9.3. Whilst within a Public Enclosure on a Race day each person is obliged to observe the Public 

Enclosure Bye-laws.  

10. EXPULSION FROM A PUBLIC ENCLOSURE  

10.1. If in the opinion of a Steward, the Chief Executive or an Official, any person admitted to a Public 

Enclosure has or is failing to comply with the Public Enclosure Bye-laws or has or is causing any 

noise, uproar or disturbance or has or is conducting himself in an ungentlemanly or improper manner 

or has or is acting in any other way in a manner detrimental to the interests of the Club, such person 

may be requested forthwith to leave the Public Enclosure by a Steward, the Chief Executive or an 

Official, and if such person refuses to do so, he may be removed from the Public Enclosure by order 

of a Steward, the Chief Executive or an Official. The Steward, the Chief Executive or the Official 

concerned shall report the incident to the Stewards as soon as possible.  

10.2. Any person requested to leave or removed from the Public Enclosure pursuant to Bye-law 10.1 

hereof must surrender to an Official any admission badge issued by the Club and will be issued with 

a receipt on a duplicate whereof, in the presence of the said Official, he must provide a specimen of 

his signature.  

11. RESTRICTION OF ACCESS TO AREAS OF A MEMBERS' ENCLOSURE  

11.1. In exercise of the power conferred on the Stewards pursuant to Article 45(k) of the Articles, the 

Stewards have determined that on each Race day, access to the areas identified in Bye-law 12 to 

Bye-law 20, both inclusive, hereof shall be restricted as particularised on the occasions, at the times 

and on the terms and conditions, respectively, set out therein.  

11.2. Notwithstanding the provisions of Bye-law 12 to Bye-law 20, both inclusive, hereof access to the 

areas identified in those Bye-laws is permitted at all times to each Steward, each Honorary Steward, 

each Executive and each Official.  

11.3. In exercise of the powers conferred on the Stewards pursuant to Article 45(k) of the Articles, the 

Stewards shall have power to limit access to any area within the premises of the Club as they shall, in 

their absolute discretion and from time to time, determine.  

By Order of the Stewards 

of the Jockey Club 


